Opis tretmana

Vidljivi kapilari na licu i telu predstavljaju veoma čest estetski problem koji, u različitim životnim dobima pogađa veliki broj žena, a javlja se i kod muškaraca. Trajno crvenilo na licu, koje se vremenom intenzivira, a na kraju prelazi u vidljive proširene kapilare naziva se kuperoza, odnosno rozacea. Reč je o hroničnom stanju, što znači da se ne može trajno izlečiti. Ipak, savremena tehnologija donosi nam procedure koje pomažu da ove estetske probleme vidno ublažimo! Preporučeni tretman koji daje najbolje rezultate je lasersko uklanjanje kapilara.

Laserom mogu da se tretiraju kapilari i vene prečnika do 2 mm, što obuhvata najčešće estetske probleme kod pacijenata: mrežaste skupove crvenih, plavih i ljubičastih kapilara, tamnoplave ili svetloplave vene.

Po kom principu deluje laserska terapija? Svetlost lasera prodire kroz kožu i apsorbuje se od strane hemoglobina u krvnom sudu, svetlost se pretvara u toplotu, a krvni sud se zatvara i nestaje.

Tretman je brz i bezbolan.

Tokom konsultacija, naši lekari specijalisti detaljno će vas pregledati i napraviti analizu vaše kože na osnovu čega će predložiti tretman i plan terapije.

Broj tretmana koji su potrebni da bi se postigao željeni finalni efekat zavisi od tipa i broja vaskularnih promena.

Najčešća pitanja

Crvenilo lica i pucanje kapilara nastaju usled spoljašnjih i genetskih faktora, a češći su kod osoba sa tanjom i svetlijom kožom.

Koža ne sme da bude preplanula, tako da se 2 nedelje pre tretmana ne smete izlagati sunčevoj svetlosti ili koristiti solarijum.

Pre tretmana neophodno je temeljno očistiti kožu od svih kozmetičkih preparata.

Takođe, pre laserskog uklanjanja kapilara obavezno lekara obavestite o svim lekovima koje pijete.

Tokom tretmana ćete osetiti blago peckanje. Tretman ne zahteva anesteziju. Vremensko trajanje pojedinačnog zahvata zavisi od veličine regije koja se tretira.

Nakon tretmana područje koje je bilo izloženo laseru biće blago crveno i upaljeno. Kod većine pacijenata crvenilo i upala nestaju u roku od 24-48 sati.

Tokom perioda oporavka, minimum dve nedelje nakon tretmana, potrebno je izbegavati direktno izlaganje suncu i korišćenje solarijuma.

Kome je namenjen

Lasersko uklanjanje kapilara i tanjih vena pogodno je za sve osobe koje se bore sa problemom vidljivih kapilara oko nosa, na obrazima, ili crvenilom lica.
kapilari na nosu
kapilari na kozi
kapilari lice