Opis tretmana

Hijaluronska kiselina se prirodno nalazi u ljudskom telu i predstavlja sastavni gradivni deo kože, koji joj daje punoću i elastičnost, podstiče razvoj kolagena i zadržava vodu. Ukratko – hijaluronska kiselina čini da naša koža izgleda mlado, sveže i zategnuto.

Međutim, tokom prirodnog procesa starenja, hijaluronska kiselina u koži se progresivno gubi, a koža postaje suva i neelastična, dolazi do gubitka volumena na određenim delovima lica i stvaraju se pliće ili dublje bore. Tu na scenu stupaju hijaluronski dermalni fileri, kojima koži dodajemo tačno ono što prirodnim putem gubi. Tretman daje izuzetne rezultate u popunjavanju bora, omekšavanju grubih linija i kontura lica, oblikovanju usana, podizanju obraza, smanjivanju podočnjaka, povećanju usana i postizanju svežeg i prirodnog izgleda.

Hijaluronski dermalni fileri ne ugrožavaju mimiku, i omogućavaju elegantne korekcije, uz zadržavanje prirodnog izgleda kontura lica.

Za primenu dermalnih filera hijaluronske kiseline nema starosne granice. Na tretmane možete krenuti čim primetite prve znake starenja i prve bore.

Uz sigurne dermalne filere, najmodernije metode i tehnike njihove primene, kao i profesionalan tim iskusnih stručnjaka, vaše lice će ponovo zablistati!

Najčešća pitanja

Hijaluronska kiselina je ključni molekul u procesu starenja kože. „Zadužena“ je za održavanje elastičnosti kože. Starenjem se njena količina u organizmu progresivno smanjuje, a hijaluronskim dermalnim filerima koži se vraća ono što je prirodnim putem izgubila.

Upotreba hijaluronskih dermalnih filera pogodna je za:

• bore od nosa prema usnama (nazolabijalne bore)
• pušačke bore oko usana (perioralne bore)
• bore na spoljašnjoj strani očiju (periorbitalne bore)
• lifting jagodica
• lifting celog lica
• podmlađivanje vrata, dekoltea i ruku
• korekciju usana

Prvi i osnovni korak za uspešan tretman i dobre efekte jeste pažljiv odabir iskusnog lekara specijaliste koji koristi samo proverene preparate koji su dokazani u praksi. U 4 Face & Body centru možete da računate na upravo takvu uslugu.

Tokom besplatnog konsultativnog pregleda, nakon razgovora sa klijentom, u skladu sa tipom i stanjem kože i željenim efektom, doktor utvrđuje plan tretmana.

Pre samog tretmana hijaluronskim dermalnim filerima lice se čisti i uklanja se sva šminka, nakon čega se na kožu nanosi lokalni anestetik u vidu kreme, kako bi procedura bila što komfornija za pacijenta.

Nakon pripreme, filer se ubrzigava u unapred određeno područje. Koriste se male, veoma tanke igle.

Aplikacija filera traje kratko, svega par minuta.

Kod pojedinih pacijenata moguća je pojava crvenila koje se povlači nakon par sati. Eventualni otoci i podlivi, koji su retka pojava, povlače se u roku od nekoliko dana.

Nakon tretmana možete odmah da nastavite sa svojim svakodnevnim obvezama.

Tokom 2 nedelje nakon tretmana, preparat se preraspodeljuje u koži, te se puni rezultati vide nakon ovog perioda.

Telo metabiličkim procesima razgrađuje hijaluronsku kiselinu. U zavisnosti od tretirane regije i korišćenog filera, efekti su vidljivi 6-9 meseci.

Alergijska reakcija na proizvod je izuzetno retka, budući da je reč o prirodnom sastojku i inače prisutnom u telu, koji se proizvodi industrijski, u kontrolosanim uslovima.

U rukama neiskusnih i nestručnih aplikatora koji ne poznaju anatomiju lica, može doći do neželjenih efekata.

Neposredno nakon aplikacije hijaluronskih filera ne preporučuje se izlaganje suncu, korišćenje solarijuma i saune, kao ni pritiskanje tretiranih delova lica.

Količina preparata varira od osobe do osobe i zavisi od stanja kože i područja na koje se aplicira hijaluronska kiselina. Takođe, zavisi i od efekta koji klijent želi da postigne.

Kome je namenjen

Tretmani hijaluronskom kiselinom preporučuju se već kod pojave prvih bora. Kod nekih osoba ovo se dešava u kasnim dvadesetim godinama života, dok se kod drugih prve bore javljaju znatno kasnije.

Tretmani hijaluronskom kiselinom idealan su izbor za sve koji žele konkretnu korekciju bora na licu i vratu uz zadržavanje prirodnog izgleda.

Kako bi se mladolik izgled i konture lica održali što duže, hijaluronski fileri mogu da se dopunjuju u intervalima od približno godinu dana.

Hijaluronska kiselina
Hijaluronska kiselina
Hijaluronska kiselina nema starosne granice
vaše lice će ponovo zablistati!