Opis tretmana

Zbog efikasnosti u prirodnom, bezbednom i brzom poboljšanju elastičnosti i tonusa kože lica, vrata, dekoltea i ruku, PRP terapija, odnosno terapija matičnim ćelijama, opravdano zauzima jednu od vodećih pozicija u svetu estetskih procedura.

PRP (platelet rich plasma) tretman je jedan od najprirodnijih načina za podmlađivanje kože, budući da se tokom procedure koristi plazma samog pacijenta. Plazma bogata trombocitima i obogaćena hijaluronskom kiselinom podstiče regeneraciju tkiva i bolji protok krvi u koži, poboljšavajući elastičnost i tonus kože, što kod osoba sa već vidljivim znacima starenja dovodi do ublažavanja bora.

PRP metoda se zasniva na priodnoj sposobnosti organizma da se zaceli. Već više od 3 decenije koristi se u ortopediji i kardiologiji, u slučajevima kada je potrebno stimulisati regeneraciju tkiva i brži oporavak. Budući da obnavljanje tkiva i stimulacija prokrvljenosti kože igraju važnu ulogu u anti-age tretmanima, PRP metoda, poznata i kao „Drakulin tretman“ i „Vampirski tretman“ brzo je zauzela važno mesto i u estetici.

Najčešća pitanja

PRP je apsolutno bezbedna procedura. Budući da se koristi plazma iz krvi samog pacijenta nema opasnosti od alergijskih ili imunoloških reakcija.

Iako i sama pomisao na injekcije kod mnogih budi neprijatnost, PRP tretman je gotovo bezbolan. Niz brzih uboda kojima se serum ubrizgava u tretirano područje svakako može izazvati blagu neprijatnost, ali bol je i tokom i nakon tretmana veoma slaba. Nakon tretmana možete primetiti blago crvenilo i povećanu osetljivost kože.

PRP tretman je jednostavna dermatološka procedura. Započinje vađenjem male količine pacijentove krvi koja se centrifugira kako bi se iz nje izdvojili trombociti, a odbacili leukociti i eritrociti. U serum dobijen centrifugiranjem dodaju se aktivne supstance koje podstiču trombocite da otpuštaju faktore rasta, nakon čega sledi aplikacija pročišćenog seruma izuzetno tankim iglicama, poput postupka mezoterapije.

PRP tretman ne zahteva period oporavka, pa se odmah nakon terapije možete vratiti svojim svakodnevnim obavezama.

Prvi vidljivi rezultati u poboljšanju tonusa i svežine kože primećuju se svega nedelju dana nakon tretmana, dok se puni efekat vidi mesec dana kasnije, kada ubrizgani faktori rasta u potpunosti obave svoj zadatak.

PRP tretmanu ne smeju se podvrgavati osobe sa:
• sistemskim oboljenjima krvi
• malignim oboljenjima
• akutnim infekcijama

Antikoagulantna terapija, autoimuna oboljenja koštano-zglobnog sistema, hronična oboljenja bubrega i jetre, operacija mesec dana pre PRP procedure, primena kortikosteroida 4 do 6 nedelja pre tretmana i upotreba antiinflamatornih lekova nedelju dana pre tretmana smatraju se relativnim kontraindikacijama za PRP tretman i zahtevaju dodatne konsultacije.

Kome je namenjen

PRP tretman je potpuno prirodna metoda za uklanjanje bora, podsticanje proizvodnje kolagena i poboljšanje elastičnosti i tonusa kože. Idealan je za sve osobe koje žele da kontrolišu ili spreče pojavu znakova starenja, a ne žele da se podvrgavaju agresivnim tretmanima.

PRP metoda
„Drakulin tretman“