Opis tretmana

Najveći broj žena muči onih „poslednjih par dosadnih kilograma“ koji nikako da nestanu sa stomaka ili butina, uprkos svom uloženom trudu, pravilnoj ishrani, redovnom i intenzivnom vežbanju. Rešenje za uporne lokalizovane masne naslage i konačno postizanje željene figure je mezoterapijska, odnosno, injekciona lipoliza. U svega nekoliko tretmana, postići ćete rezultat koji vam je godinama izmicao.

Lipoliza je neoperativna medicinska procedura kojom se veoma efikasno eliminišu lokalizovane masne naslage sa tela i na taj način remodelira željena regija. Kao takva, predstavlja neinvanzivnu alternativu hirurškoj liposukciji.

Primenjuje se na delovima tela koje ne uspevamo da korigujemo ishranom i vežbanjem (ruke, stomak, leđa, butine, bokovi,zadnjica, podbradak).

U zavisnosti od potreba pacijenta i procene lekara nakon pregleda, problematične regije se tretiraju precizno određenim koktelima. U potkožno masno tkivo na ciljanim regijama se unosi tačno određena doza lipolitika  koji dovode do razgradnje masnih ćelija i topljenja masnih naslaga.

Regije koje se najčešće tretiraju lipolizom:

  • stomak
  • struk
  • bokovi
  • zadnjica
  • unutrašnja strana natkolenica
  • kolena
  • leđa
  • nadlaktice
  • podbradak

Najčešća pitanja

Lipoliza, kao postupak za neoperativnu redukciju lokalizovanih masnih naslaga, podrazumeva ubrizgavanje lipolitika (aktivne supstance koje razgrađuju mast u ćeliji) direktno u masno tkivo. Koriste se izuzetno tanke igle, što ubode čini minimalno bolnim.

Doze i koncentracije lipolitika određuje lekar na obaveznim konsultacijama koje prethode postupku. Kod posebno osetljivih pacijenata, pre izvođenja procedure nanosi se anestetik krema.

U zavisnosti od tretirane regije, procedura traje 30-45 minuta.

Mezoterapijska lipoliza je postepen proces razgradnje masnih ćelija čiji su konačni rezultati vidljivi 4-5 nedelja nakon tretmana. Tokom 2 nedelje nakon tretmana potrebno je unositi oko 2 litra vode dnevno, budući da se rastopljene masnoće iz tela izlučuju mokrenjem.

U zavisnosti od regije koja se tretira, za postizanje željenih rezultata može biti dovoljan i samo jedan tretman. Međutim, u najvećem broju slučajeva za idealne rezultate potrebna su dva do tri tretmana.

Mezoterapijska lipoliza dovodi do kompletne razgradnje masnih ćelija, tako da se u tretiranoj regiji ne javlja ponovno nagomilavanje masti. Ukoliko nakon završenih tretmana vodite računa o svojim navikama, ishrani i fizičkoj aktivnosti, rezultati su trajni.

Lipoliza se ne radi tokom trudnoće i dojenja, kao ni na pacijentima sa šećernom bolešću, autoimunim bolestima, alergijskom anamnezom, oboljenjima krvi, dijabetesom, akutnim infektivnim bolestima ili težom somatskom patologijom.

Proceduru sprovode lekari, a konsultacije pre postupka lipolize su obavezne za svakog pacijenta.

Nakon postupka lipolize normalni i očekivani propratni efekti su crvenilo, svrab, modrice. Otoci su najintenzivniji u periodu od 24 do 72 sata, a nakon nekoliko dana se u potpunosti se povlače.

Kome je namenjen

Idealni kandidati za mezoterapijsku lipolizu su svi kojima nije potrebna hirurška liposukcija, već manje, precizno ciljano preoblikovanje delova tela sa lokalizovanim masnim naslagama.

Lipolizom se postižu savršeni rezultati u otklanjanju tvrdokornih lokalizovanih masnih naslaga koje opstaju uprkos pravilnoj ishrani i bavljenju fizičkom aktivnošću. Najbolji rezultati postižu se u regiji gornjeg i donjeg stomaka, donjeg dela leđa, butina, bokova i kolena.

Mezoterapija je medicinska metoda
Lipoliza