Opis tretmana

Mezoterapija je nehirurška kozmetička medicinska metoda koja podrazumeva uvođenja preparata u vrlo malim dozama u srednji sloj kože, u cilju postizanja kozmetičkog ili lekovitog dejstva. Metodu je razvio francuski lekar Dr. Mišel Pistor još 1952. godine, a 1987. francuska Akademija medicinskih nauka prepoznala je mezoterapiju kao specijalizaciju u tradicionalnoj medicini, sa primenom u dermatologiji, ginekologiji, neurologiji i estetskoj medicini.

Zašto je mezoterapija efikasnija od klasičnih preparata za negu? Kroz prirodni štit kože može da prođe samo veoma mala količina aktivnih sastojaka iz proizvoda koji se koriste za svakodnevnu negu. U dublje slojeve na taj način probija se svega 5-7% od ukupne količine preparata, što je nedovoljno za dubinsko obnavljanje kože. Klasična mezoterapija taj problem rešava vrlo jednostavno – iglom. U mezoterapiji, specijalista za injektovanje probija keratinski sloj kože i uvodi preparat na određenu dubinu gde će iskoristivost preparata biti optimalna.

U estetske svrhe, mezoterapijom se tretiraju brojni problemi na koži, najčešće oni koji nastaju kao posledica starenja, stresa ili nezdravih životnih navika, poput bora, opuštene, dehidrirane i umorne koža lica, vrata i dekoltea. Zato i najčešće se radi mezoterapija lica gde smo mi sa cenom konkurentni na tržištu!

U mezodermalni (srednji) sloj kože apliciraju se kokteli hijaluronske kiseline, vitamini, kolagen ili Q10, a šta će se tačno i u kojoj razmeri primeniti određuje u prema individualnim potrebama pacijenta, željenom efektu i stanju kože.

Za optimalne rezultate – koji se ogledaju u revitalizovanom, svežijem, odmornijem i mlađem izgledu i poboljšanom kvalitetu i tonusu kože – potrebno je nekoliko tretmana.

Za osobe za koje mezoterapija iglicama, iz straha ili bilo kog drugog razloga, nije prihvatljivo rešenje, postoji i jednako efikasna alternativa – mezoterapija bez igle. Ova procedura podrazumeva transdermalno ubacivanje preparata korišćenjem elektromagnetnih talasa.

Pod dejstvom elektromagnetnih impulsa pore kože se na nekoliko milisekundi otvaraju i aktivna supstanca kroz njih prodire u kožu. Kompjuterski analizator procenjuje stanje epidermisa, derme i potkožnog masnog tkiva, te izračunava potrebnu količinu preparata.

Mezoterapija je bezbedna i efikasna, a rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana.

Najčešća pitanja

Kako bi se smanjio rizik od krvarenja i pojave modrica, u periodu od nedelju dana pre tretmana ne preporučuje se upotreba aspirina, nesteroidnih antianalgetika, vitamina C.

Tokom besplatnih konsultacija koje prethode tretmanu, lekar specijalista u 4 Face & Body detaljno analizira stanje kože klijenta i donosi odluku o vrsti i količini preparata koji će biti primenjeni. Tretman je u potpunosti individualan, i koktel koji se unosi pod kožu posebno je prilagođen svakom pojedinačnom klijentu.

Pre tretmana, koža se dubinski čisti i dezinfikuje, nakon čega se započinje procedura mezoterapije.

Mezoterapija je bezbedan neinvazivni tretman koji je tokom decenija kontinuirano usavršavan i predstavlja jedan od najtraženijih tretmana za regeneraciju kože na globalnom nivou.

Prilikom aplikacije se koristi najtanja igla. Aktivni sastojci se površinskim ubodima ravnomerno raspoređuju ispod kože.

Tretman je neinvazivan, potpuno siguran i gotovo bezbolan, budući da se pre aplikacije koristi i lokalni anestetik. Posle tretmana je moguće primetiti crvenilo kože, a veoma retko i manje otoke od uboda koji spontano prolaze nakon par sati.

Alergijske reakcije su izuzetno retke, a u slučaju da do njih dođe, bez odlaganja kontaktirajte svog lekara.

Kod najvećeg broja klijenata, odmah nakon tretmana je moguće vratiti se svakodnevnim aktivnostima.

Nakon mezoterapije se ne preporučuje se izlaganje suncu i veštačkim izvorima UV zračenja, poput solarijuma.

Najveću opasnost kod tretmana mezoterapije čini izvođenje tretmana od strane nestručnih osoba s proizvodima sumnjivog kvaliteta. Zbog toga je prvi i osnovni savet da se, pre odluke o odlasku na mezoterapiju, temeljno informišete o lekarima koji bi vam radili ovaj tretman.

U 4 Face & Body, mezoterapiju rade visokokvalifikovani lekari specijalisti, sa besprekornim poznavanjem anatomije lice, koji su prošli stručnu obuku za obavljanje tretmana od strane sertifikovanog proizvođača.

Kada se odlučite za mezoterapiju koju sprovode lekari specijalisti koji koriste mezokoktele sertifikovanih proizvođača izrađene od kvalitetnih materijala, u zavisnosti od tretiranog problema, efekti se zadržavaju 12-18 meseci.

Kome je namenjen

Savet je da se sa mezoterapijom započne već u kasnim dvadesetim godinama, u cilju prevencije pojave znakova starenja. Naravno, nikada nije kasno za ovaj ‘serum mladosti’ jer će mezoterapija uvek, u svakom životnom dobu, biti delotvorna u regeneraciji vaše kože.

Mezoterapija

  •  daje odlične rezultate kod osoba kod kojih su izraženi znaci fotostarenja, osoba sa suvom i umornom, kao i kod onih sa zrelijom kožom.

Idealni kandidati su svi koji žele da:

• povrate tonus i elastičnost kože lica, vrata, dekoltea i ruku
• odlože pojavu bora i finih linija ili umanje postojeće
• reše se podočnjaka i umornog izgleda kože
• povrate sjaj i blistavost kože
• dubinski hidriraju kožu

Opšte je pravilo da mezoterapiju ne sprovodimo kod:

• trudnica i dojilja
• osoba koje boluju od autoimunih bolesti
• osoba koje boluju od Hašimotovog tireoiditisa (Hashimoto)
• osoba koje imaju aktivan herpes ili druge zarazne bolesti kože

Mezoterapija je medicinska metoda
kozmetološke usluge
Mezoterapija je bezbedna i efikasna
mezoterapija uvek
Mezoterapija daje odlične rezultate