Neželjene dlačice na licu i telu su problem sa kojim se suočavaju i žene i muškarci. Održavanje kože besprekorno glatkom je zamoran zadatak, i verujemo da je svako bar jednom pomislio kako bi bilo sjajno kada bi dlačice jednostavno zauvek nestale!

Brijanje, depilacija voskom, kremama ili epilatorima ne predstavljaju trajno rešenje, i zato moraju da se ponavljaju iz dana u dan ili nedelje u nedelju, a mogu da izazovu urastanje dlačica, iritaciju kože, infekcije…
Ali srećom, napredak savremene tehnologije, doneo je rešenja koje trajno redukuju neželjenu maljavost.

Laserska epilacija

Laserska epilacija je najmoderniji medicinski metod za trajnu redukciju neželjenih dlačica koji daje vrhunske rezultate. Delovanjem lasera uništava se folikul dlake i onemogućava njen ponovni rast.
Ovom metodom najčešće se tretiraju nausnice, brada i druge dlačice na licu, noge, ruke, pazušna regija, intimna i bikini zona, a kod muškaraca i grudi i leđa. Neželjenu maljavost moguće je laserski ukloniti sa gotovo svih delova tela, osim kapaka i predela oko očiju, jer može doći do povreda.

U 4 Face&Body, u svim uslugama koje pružamo koristimo samo najsavremeniju tehnologiju. Kada je u pitanju rešavanje problema maljavosti, to je Alma Laser , zlatni standard u trajnoj redukciji dlačica, čiji je proizvođač globalni lider u laserskoj kozmetološkoj tehnologiji.
Naši specijalisti kreiraju individualni plan tretmana za svakog klijenta, u zavisnosti od tipa kože i dlake. Laserski tretman je gotovo bezbolan,  i zato pruža dugotrajne rezultate, brz je, i ne zahteva period oporavka, tako da se odmah možete vratiti svojim svakodnevnim obavezama.

Oni koji žele optimalne rezultate koje laserska epilacija može da pruži, biraju lekare specijaliste sa dugogodišnjim iskustvom u primeni laserske tehnologije. U 4 Face&Body čeka vas upravo takav tim!

Najčešća pitanja

Laserska epilacija je medicinski postupak tokom kojeg se neželjene dlačice uklanjaju uz pomoć diodnog lasera koji stvara intenzivno-pulsirajući zrak precizno određene talasne dužine (810 + 940 nm). Da bi se postigao ovaj cilj, energija lasera mora da prodre nekoliko milimetara u kožu, kako bi došla do korena dlake. Kada dođe do melanina u dlaci (pigmenta koji joj daje boju) svetlost se apsorbuje, odnosno pretvara u toplotu. Ta toplota oštećuje matične ćelije oko dlake, kao i oblast neposredno uz vlas, koja je odgovorna za novi rast dlake. Ovo rezultira drastičnim smanjenjem broja dlačica na tretiranoj regiji.

Prvi korak u pripremi za lasersku epilaciju je odabir specijaliste sa iskustvom u primeni laserske tehnologije. Lasersko uklanjanje dlačica je medicinski postupak koji izvode lekari. Nakon ovog, najvažnijeg, koraka, imajte u vidu sledećih par saveta:

Saveti pre tretmana:

• Mesec dana pre tretmana ne čupajte dlačice pincetom i nemojte ih depilirati voskom ili elektičnim epilatorom. Depilaciona krema i brijanje su dozvoljeni.
• Dan pre tretmana dlačice sa regije koja će biti laserski tretirana obrijte ili uklonite depilacionom kremom. Potrebno je da dlačice dovedete do nivoa kože.
• Izbegavajte potamnjivanje kože (izlaganje suncu, solarijum, preparati za samopotamnjivanje).
• Ukoliko ste pocrneli, bilo od izlaganja suncu, solarijuma ili sredstava za potamnjivanje, sačekajte 2-4 nedelje da vaša koža ponovo dobije prirodnu nijansu, pre nego što se se podvrgnete tretmanu.
• Izbegavajte anti-celulit tretmane do 4 nedelje pre laserskog tretmana.
• Antibiotska terapija kod upalnih akni predstavlja kontraindikaciju za lasersko uklanjanje dlaka i potrebno je da prođe najmanje 4-6 nedelja od prestanka uzimanja antibiotika.
• Neposredno pre tretmana uklonite šminku i dezodorans.

• Nakon nanošenja hidrogela, laser se prislanja na kožu i pomera preko regije koja se tretira.
• Laser emituje impulse energije na površini veličine 8-14 mm, koje osećate kao blage ubode.
• Da bi proces bio što prijatniji, tokom tretmana trajne laserske epilacije osetićete blago hlađenje zahvaljujući Chill Tip sistemu hlađenja kože koji je ugrađen u laser.
• Za vreme tretmana možete osetiti blagu neprijatnost. Ipak, većina klijenata dobro podnosi proceduru.
• Za optimalne rezultate, potrebno je podvrgnuti se tretmanu nekoliko puta u intervalu od 6 do 12 meseci.

• Efikasnost tretmana zavisi od boje i debljine dlačice, kao i od dubine korena. Riđe i svetle dlačice zahtevaju više tretmana od crnih. U 4 Face & Body posvećeni smo isključivo odličnim
rezultatima i zadovoljstvu klijenata, te se pre tretmana sa našim specijalistom dogovara plan terapije, u skladu sa tipom kože i dlake klijenta.
• Dodatno, dlake rastu u fazama, a melanin – pigment koji utiče na boju dlake, i ključan je u terapiji laserom – povezan je s korenom dlake isključivo u fazi rasta. Različite vrsta dlaka se u
fazi rasta nalaze u različito vreme. Zbog toga broj tretmana laserske epilacije varira od osobe do osobe.
• Tretmani manjih regija – lice, bikini zona i pazuh – izvode se na 3-6 nedelja, dok je kod većih područja interval 4-8 nedelja. Minimalni broj tretmana je od 5 do 7.
• Laserska epilacija ne garantuje trajno uklanjanje dlaka.

• Tretman male regije, poput gornje usne, može potrajati svega par minuta.
• Tretman većih regija, kao što su leđa ili cele noge, može potrajati i do sat vremena.

• Može se desiti da tokom prvih par sati nakon tretmana laserske epilacije primetite iritaciju kože, crvenilo i blago oticanje tretiranog područja. Ovi simptomi obično nestaju nakon nekoliko sati.
• Kako biste smanjili eventualnu neprijatnost, na tretirano područje možete stavljati hladne obloge, ili gelove za hlađenje koje ćemo vam preporučiti.
• Nakon laserske epilacije potrebno je izbegavati izlaganje suncu i odlazak u solarijum.

Najčešće nuspojave trajne laserske epilacije su:
• Određene dlake mogu biti otporne na laserski tretman i ponovo izrasti, ali tanje i svetlije.
• Promena pigmenta – lasersko uklanjanje dlaka može da potamni ili posvetli tretiranu kožu, uglavnom privremeno.

Kome je namenjen

Namenjena je svima koji žele dugotrajni osećaj besprekorno glatke kože!
Najbolji kandidati su osobe sa svetlijim tenom i tamnim dlačicama, ali i osobe sa tamnijom kožom mogu da se podvrgnu laserskom uklanjanju dlačica.
Epilacijom se najčešće tretiraju nausnice, brada i druge dlačice na licu, noge, ruke, pazušna regija, intimna i bikini zona, a kod muškaraca i grudi i leđa.
Ova metoda je idealno rešenje i za sve one koji se bore sa problemom uraslih dlaka. Bolni procesi koje prouzrokuju urasle dlačice, nestaju nakon samo nekoliko tretmana.

trajna laserska epilacija
aparat za epilaciju