Opis tretmana

Cilj hemijskog pilinga je skidanje određenog broja slojeva kože, čime se podstiče prirodno obnavljanje kolagena i elastina u koži, što rezultira čistijom i zdravijom kožom. Ovom metodom se leči široki spektar stanja, od akni i ožiljaka od akni, preko solarnih keratoza, do ublažavanja bora i korekcije fotooštećenja kože lica, vrata i dekoltea.

Hemijski piling je medicinska metoda i predstavlja izuzetno delikatan tretman, jer, kao što mu i ime nagoveštava, koža se tretira različitim kiselinama. Zbog toga je izbor lekara od presudnog značaja. Isključivo u rukama vrhunski obučenih terapeuta možete da računate na očekivani efekat podmlađivanja kože, bez iritacija i neželjenih posledica.

Hemijski piling se, u zavisnosti od tipa kože, indikacije i vrste pilinga, najčešće sprovodi u seriji od nekoliko tretmana u intervalu od 7 do 14 dana.

Hemijski piling, prema dubini delovanja u koži, može biti:

• površinski piling – aktivne supstance deluju unutar epidermisa
• srednje duboki piling – aktivne supstance dosežu do dermoepidermalne granice
• duboki piling – prodire u najdublje slojeve kože

U 4 Face & Body centru koristimo dokazano efikasne Skintech i Filorga pilinge koji garantuju maksimalan učinak.

Pouzdani rezultati, jednostavan postupak i minimalne nuspojave razlog su što je hemijski piling već godinama jedan od najomiljenih estetskih tretmana širom sveta!

Najčešća pitanja

Prvi i najvažniji korak kada se odlučite za hemijski piling jeste pažljiv odabir osobe kojoj ćete poveriti svoje lice. Hemijski piling i slični tretmani lica u nestručnim rukama mogu da prouzrokuju veoma štetne efekte na koži.

Tokom besplatnih konsultacija, lekar specijalista 4 Face & Body centra će izvršiti pregled i doneti odluku o hemijskom koktelu i dubini pilinga u zavisnosti od tipa, stanja i problema vaše kože. Takođe, upoznaćemo vas i sa svim eventualnim koracima koje treba da preduzmete pre tretmana, poput specifične nege kože ili druge vrste pripreme.

Svaki hemijski piling započinje pripremnom fazom tokom koje se nanosi prvi sloj losiona kako bi se koža opustila i pripremila za delovanje kiselina. Oči, usne i mladeži se prekrivaju zaštitnom kremom.

Piling se na lice nanosi pomoću četkice. Nakon proteka vremena određenog za delovanje hemijskog pilinga, nanosi se neutralizator,koji zasutavlja dalje delovanje. Nakon par minuta neutralizator se ispira, na lice se nanosi maska, a potom i odgovarajuća krema.

Ne. Zahvaljujući napretku savremenih tehnologija, kiseline koje se koriste u hemijskom pilingu ne prouzrokuju bol.

U zavisnosti od vrste i dubine hemijskog pilinga, nakon tretmana javlja se crvenilo kože, koje se relativno brzo smiruje.

Tokom narednih nekoliko dana moguće je ljuštenje kože. Tokom ovog perioda neophodno je koristiti posebnu kućnu negu koja će biti propisana od strane lekara. Kada koža počne da se ljušti, nikako nemojte sami da je skidate sa lica kako biste „ubrzali proces“ – to može da dovede do kasnije pojave fleka na tim mestima.

Nakon hemijskog pilinga, sve dok je crvenilo prisutno i dok se koža ne vrati u normalno stanje, zabranjeno je izlaganje suncu kako biste izbegli eventualne postupalne hiperpigmentacije.

Tokom boravka na otvorenom neophodno je koristiti kreme za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom.

Veoma je važno da se striktno pridržavate preporuka lekara.

Do unapređenja stanja kože i njenog osvežavanja dolazi postepeno. Napredak se primećuje iz dana u dan, a konačan rezultat vidljiv je nekoliko nedelja nakon poslednjeg tretmana.

Tretman se ne preporučuje:

• ukoliko ste na terapiji Roaccutanom, hemijski piling moguć je tek 6 meseci po prestanku uzimanja leka
• kod trudnica i dojilja
• kod osoba sa virusnom infekcijom (npr. Herpes Simplex)
• kod osoba koje boluju od imunoloških bolesti (sistemski lupus, sklerodermija)
• kod osoba koje su u prethodnih 6 meseci bile podvrgnute hirurškom zahvatu, zračenju ili laserskom tretmanu na području koje će se tretirati pilingom

Kome je namenjen

Hemijski piling pogodan je za sve odrasle osobe koje nemaju kontraindikacije, poput bolesti ili stanja koja oštećuju barijeru kože (npr. rane od infekcije, atopijski dermatitis, i sl.). Hemijski pilinzi su odličan tretman za sve one koji žele da uklone fine bore, reše problem poremećaja pigmentacije, ili poboljšaju teksturu svoje kože.

Lekari specijalisti 4 Face & Body centra će tokom besplatnog konsultativnog pregleda, prema problemu koji želite da rešite, tipu i stanju kože, doneti odluku o vrsti pilinga koji će dati optimalne rezultate na vašoj koži.

Pouzdani rezultati
hemijski piling