Opis tretmana

Dermapen terapija mikroiglicama je vrlo popularna i efikasna metoda za uklanjanje sitnih bora, poboljšanje teksture i elastičnosti kože, i tretiranje ožiljaka. Odlično dopunjuje i kompleksne anti- aging terapije.

Reč je nehirurškoj lifting metodi koja stimuliše i revitalizuje kožu. Ovaj tretman mikroiglicama predstavlja minimalno invazivnu tehniku kojom se podstiče proces obnavljanja tkiva i prirodno podiže nivo kolagena u koži, pa se zato naziva i kolagen-indukcijskom terapijom.

Sitnim iglicama koje penetriraju od 1 do 2,5 mm u dermis, dodaju se kokteli prema tipu i stanju kože pacijenta. Mikroiglice ne dovode do stvarnog oštećenja tkiva, ali organizam prirodno reaguje kao u slučaju stvarnih povreda, i nervi šalju električne impulse koji započinju proces zarastanja koji podrazumeva pojačanu proizvodnju kolagena i elastina.

Dermapen tretman posebno je pogodan za:

• ublažavanje i smanjenje bora
• ublažavanje raznih ožiljaka (akne, operativni ožiljci, opekotine…)
• podmlađivanje lica
• zatezanje kože lica

Najčešća pitanja

Tretman započinje temeljnim čišćenjem kože, nakon kojeg sledi enzimski piling čije dejstvo omogućava preparatima da brže i efikasnije prodru kroz kožu.

Nakon toga se nanosi ampula sa aktivnim sastojcima koji molekulima hijaluronske kiseline omogućavaju da prođu duboko u kožu. Mikroiglice prodiru u kožu i podstiču stvaranje novog kolagena.

Nakon mikroiglica, nanose se preparati kojima se koža dodatno hrani.

Nakon Dermapen tretmana lice će biti crveno i upaljeno, a koža toplija na dodir nego obično.
Ovo je normalna reakcija kože na tretman mikroiglicama, koja se u roku od 1-2 sata postepeno ublažava, a nakon 24 sata u potpunosti povlači.

Tokom 10 dana nakon Dermapen terapije mikroiglicama zabranjeno je izlaganje suncu i korišćenje solarijuma. Tokom boravka na otvorenom, obavezno je korišćenje proizvoda sa zaštitnim faktorom.

2 do 3 dana nakon tretmana možete da se vratite korišćenju uobičajenih proizvoda za negu kože, dok je tonike na bazi alkohola potrebno izbegavati 2 nedelje nakon tretmana. Dodatno, u ovom periodu nemojte koristiti preparate koji sadrže salicilnu, glikolnu kiselinu i TCA kiselinu.

Koriste se izuzetno male igle, dužine od 0.25 mm do 1.8 mm. Dužina iglica koje će se koristiti zavisi od tretirane regije, tamo gde je koža tanja koriste se kraće iglice, a na mestima sa debljom kožom duže.

Tokom Dermapen terapije koriste se jednokratne sterilne mikroiglice čime se eliminiše mogućnost gljivičnih, bakterijskih i drugih infekcija.

Efekti Dermapen terapije mikroiglicama variraju u zavisnosti od problema koji se tretira, pa je za što bolje rezultate preporučljivo ponavljanje tretmana na 2 do 4 nedelje. Maksimalni broj tretmana u jednoj seriji je 10.

Za formiranje novog kolagena potrebno je vreme, tako da će prvi rezultati biti vidljivi dvadesetak dana nakon tretmana, a nastaviće da se poboljšavaju i do par meseci kasnije.

Dermapen terapija mikroiglicama je, u zavisnosti od osetljivosti kože pacijenta i područja koje se tretira, minimalno do umereno bolna.

Da, Dermapen daje odlične rezultate kod smanjivanja vidljivosti i uklanjanja ožiljaka. Budući da se Dermapen metoda oslanja na sposobnost kože za samoobnavljanje i proizvodnju novog kolagena i elastina, ova terapija je prirodno rešenje za tretiranje ožiljaka.

Kome je namenjen

Dermapen terapija mikroiglicama namenjena je svim odraslim osobama koje žele da obnove i podmlade kožu prirodnim putem.

Dermapen tretman posebno je pogodan za:

• ublažavanje i smanjenje bora
• ublažavanje raznih ožiljaka (akne, operativni ožiljci, opekotine…)
• podmlađivanje lica
• zatezanje kože lica

Dermapen tretmani se ne rade kod klijenata koji imaju otvorene rane, povrede ili opekotine na licu, kao ni kod trudnica i dojilja.

Onima koji žele podmladiti kožu prirodnim putem, kako bi se koža obnovila i pritom se ublažile bore, strije i ožiljci i postiglo zatezanje i pomlađivanje.

Dermapen terapija
ublažavanje i smanjenje bora
Dermapen terapija mikroiglicama
American Academy of Anti Aging Medicine
podmlađivanje lica