Stranica je u pripremi.

Opis tretmana

Elastin i kolagen se s godinama gube, a koža lica postaje opuštena, gubi mladalačku svežinu i poprima stariji i umorniji izgled. Kada se lice jednom opusti, za vraćanje željenog zategnutog izgleda potrebna nam je pomoć stručnjaka estetske medicine. Za sve one koji ne žele da pribegavaju hirurškim zahvatima, izvrsno rešenje je tretman biorazgradivim nitima, poznat i kao „lifting bez noža“.

Metoda liftinga mezonitima je procedura u kojoj se za postizanje efekta podizanja, podmlađivanja i zatezanja kože koriste specijalna biorazgradiva vlakna. Ovaj „face lifting bez operacije“ zaslužio je popularnost i poverenje klijenata zbog izuzetne efikasnosti i dugotrajnih rezultata – koža postaje zategnutija i čvršća, a bore značajno manje izražene. Dodatna vrednost ogleda se u tome da nakon tretmana mezonitima mimika lica ostaje očuvana, čime se izbegava veštački efekat.

Tretman liftinga mezonitima je u potpunosti prirodna nehirurška metoda, koja podstiče stvaranje novog kolagena. Koristi se materijal koji se u medicini inače upotrebljava za operacije na srcu, što potvrđuje apsolutnu bezbednost mezoniti. Mezoniti se pomoću veoma tankih iglica uvode pod kožu, gde snažno aktiviraju regenerativne procese i podstiču stvaranje kolagena, dodatnu aktivaciju mikrocirkulacije i bolji dotok hranljivih supstanci do kože. Rezultat? Zategnute i podignute opuštene strukture lica i vrata, mlađi i svežiji izgled!

Mezoniti se koriste za zatezanje kože i oblikovanje lica i izuzetno su efikasne u smanjivanju:

  • bora na čelu
  • bora između obrva
  • bora u uglovima usana
  • bora oko očiju
  • nazolabijalnih bora
  • „pušačkih“ bora

Ukoliko želite podmlađenu, podignutu i zategnutu kožu, uz uklonjene bore i očuvanu mimiku, zakažite besplatne konsultacije sa našim lekarima!

Najčešća pitanja

Nakon pregleda i razgovora sa pacijentom, lekar određuje gde je potrebno postaviti mezoniti i koji je broj vlakana potreban za optimalne rezultate. Pre početka procedure uvođenja mezoniti, na lice se nanosi anestetik u obliku kreme. Nakon početka dejstva anestetika, mezoniti se veoma tankim iglicama uvode pod kožu. Niti se u celosti razgrađuju za oko 6 meseci.

Mezoniti su izrađene od materijala koji se već 2 decenije primenjuje u kardiohirurgiji (polydioxanone). Ovaj materijal ne izaziva alergijske reakcije, i u periodu od 6 meseci se u potpunosti razgrađuje. O bezbednosti materijala jasno govori činjenica da se koristi u operacijama na srcu.

Tretman mezonitima nije bolan ni neprijatan, ali se na pojedinim mestima može očekivati blaga osetljivost. Tokom procedure koristi se anestetska krema.

Tretman mezonitima je minimalno invazivan, ne ostavlja rezove i ožiljke i ne zahteva dugačak period oporavka. Već sutradan se možete vratiti svakodnevnim obavezama. Ukoliko se radi veći broj niti, moguće je javljanje manjih otoka i modrica koji se povlače nakon par dana.

Prvi rezultati su primetni odmah nakon tretmana, dok se puni efekat dostiže nakon 3 meseca, koliko je potrebno za stvaranje novog kolagena.

Po jednoj regiji lica dovoljan je jedan tretman mezonitima. U zavisnosti od starosti i tipa kože, prosečno trajanje rezultata je između 15 i 20 meseci.

Kome je namenjen

Mezoniti su namenjene osobama koje žele da povrate svežinu lica, zadrže prirodan izgled, a želele bi da izbegnu hirurški face lifting, filere ili Botoks. Preporučuje se osobama od 35-65 godina, a daje idealne rezultate kod pacijenata kojima lice nije previše opušteno. Prednost tretmana je u potpunosti očuvan prirodan izgled lica i nepromenjena mimika.

Mezoniti su odličan izbor za osobe kojima je potrebno podizanje obrva, korekcija dubljih nazolabijalnih bora, bora oko očiju i „pušačkih“ bora. Mezoniti takođe efikasno smanjuju bore u uglovima usana, i oblikuju donju vilicu. Dodatno, procedura je savršeno rešenje za osobe sa viškom opuštene kože koja uzrokuje viseći podbradak.

Mezoterapija je medicinska metoda
Lipoliza

Cenovnik

Lice

4.500

Skintech: lice, vrat i dekolte

9.000

Filorga - hemijski piling: lice i vrat

6.000

Uklanjanje kapilara, pega, fleka: celo lice i vrat

5.100

Mezoterapija tela-lipoliza: stomak

od 4.000

Botox – Allergan, Dysport

400/1IU

Croma: Augmentacija – bore, obrazi

180 €/ml

PRP - terapija matičnim ćelijama + Vitaminske infuzije

200 €

Celo lice i vrat

5.100

Filorga-mezoterapija: lice i vrat

9.000

Filorga piling + Mezo + Kryo lift "3 in 1": lice i vrat

12.000

Kryo lift-mezoterapija bez igle: lice i vrat

1.800

Mezoterapija tela-lipoliza: bedra

od 5.000

Jalupro: lice, vrat i dekolte

130 €/ml

Allergan: Usne, podočnjaci

220 €